About

Matthijs Buikema

Journalist, Filmer, Trainer, Facilitator

Matthijs Buikema studeerde in 1997 af aan de School voor de Journalistiek in Utrecht. Hij werkte acht jaar voor diverse publiekstijdschriften van Sanoma Uitgevers , waaronder damesblad Margriet, mannenblad [ZSM] en gezondheidsmagazine Health.

 

In 2004 richtte hij Zin Tekst&Beeld op. Hij schrijft sindsdien voor diverse publieks- en vaktijdschriften, produceert magazines en video-items en bracht drie boeken uit. De afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in de medische en psychische gezondheidszorg, met name op het gebied van patiëntveiligheid. In 2011 is Zin Publishing opgericht waarmee hij zijn eigen boeken uitgeeft.

 

Naar aanleiding van zijn boeken is Matthijs Buikema diverse malen in de media verschenen. Ook treedt hij regelmatig op als spreker en dagvoorzitter bij symposia en congressen.

 

In 2013 richtte hij samen met collega Stef Verhoeven PatientVeilig.nl op, een digitaal platform waar zij de kennis en ervaring van zorgverleners én patiënten delen door middel van (journalistieke) verhalen. Een persoonlijk verhaal van een collega of een patiënt is immers vele malen krachtiger dan een protocol of een beleidsnotitie die de veiligheid regelt. En door mensen zelf oplossingen aan te laten dragen, maken zij gebruik van de kracht van de werkvloer. Dat – zo is hun ervaring – zet mensen in beweging en kan de cultuur van een zorgorganisatie veranderen.

 

Vanuit PatientVeilig.nl verzorgt Matthijs Buikema workshops, brainstormsessies en (video)trainingen die de uitwisseling van verhalen op de werkvloer bevorderern.

 

Matthijs Buikema is lid van de Nederlandse Verening van Journalisten (NVJ).

Etiam auctor is inasre aliquem the scelerisque suspendisse.

07:18 AM Dec 12

 

Etiam auctor is inasre aliquem the scelerisque suspendisse.

09:44 AM Dec 05

AENEAN DOLOR

8901 Marmora Road

Glasgow

D04 89GR

 

+00 (123) 456 78 90

mail@demolink.org

POSUERE ETIAM

Etiam auctor is inasre aliquet a aliquem

is sodales risus the suspendise.

Copyright © All Rights Reserved